HTML

A posztok szerzőit azért kérjük fel, mert jól értenek valamihez, ami az EU-val kapcsolatos. A magyarok csaknem fele látja értelmét annak, hogy tagok vagyunk. Ha már azok vagyunk, akkor lássuk, hogy mi végre, miért érdekes, mit tartogat. A blogot az Európai Bizottság megbízásából Martin József Péter szerkeszti.
A szerkesztő függetlenségét a megbízási szerződéshez csatolt szerkesztőségi charta garantálja. A blog tartalma nem tekinthető az Európai Bizottság álláspontjának. Kapcsolat: tagokv_KUKAC_gmail.com

2011. január 06.

Jó olvasást!

Magyari Péter

Ez a blog személyes hangvételű írásokat, véleményeket meg elemzéseket gyűjt az Európai Unióról, és vele összefüggésben Magyarországról. Egy háromfejű, huszonhéttestű, jogszabályhalmokat gyártó nemzetközi szervezethez nyilván nehéz személyesen kötődni. Mégis itt ez a blog, hogy mutassa, a tagságból átélhető dolgok következnek. Akár világpolitikai dilemmák, akár pedig olyanok, hogy valaki elment Írországba egy rákászhajóra pénzt keresni.

Aki látott már EU-nak dolgozó embert – és mindegy, hogy melyik tagállamból való – az szinte biztosan hallotta már nyavalyogni, hogy az unióval nem is foglalkozik senki, nincs szó róla a sajtóban, nem is értik az emberek, hogy mi ez. Aki pedig mégis olvasott már valamit a témában, az jó eséllyel beleveszett az intézményrendszeri dzsungelbe, a brutális szakzsargonba, és visszahőkölt a bürokratikus hangulattól. Persze, mindenkinek igaza van. (És pont itt jutunk el oda, hogy mitől ilyen bonyolult az egész intézményrendszer: hogy mindenkinek lehessen egy kis igaza.)
 
Ez a blog azt ígéri, hogy átélhető történetekkel vagy érdekes elemzésekkel mutat be jelenségeket az unióval összefüggésben. Nem oktatás, pláne nem propaganda a célja, még akkor sem, ha az Európai Bizottság magyarországi képviseletének megbízásából készül. Hiába fizetik ők a szerzőket, nem szólhatnak bele sem kiválasztásukba, sem írásaik tartalmába. Kedves gesztus tőlük, és felelősség a szerkesztőnek.
 

A cél olyan írások közlése, amelyek önmagukban is érdekesek és fontosak, és nem azért készültek, hogy legyenek még karakterek az EU-ról az interneten. Nyilván közben ott lappang az a program is, hogy a posztokon keresztül világos legyen, hogy az EU dolgai körbevesznek. Hiszen tagok vagyunk.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tagokvagyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr82564320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pócs Balázs 2011.01.06. 11:43:03

Szia Péter!
Tetszik ez a kezdeményezés, és kíváncsian várom az elkövetkező hetek-hónapok írásait. És remélem, a szerkesztői függetlenséged is mindvégig megmarad.
Sok sikert: PB

félig nigger 2011.01.13. 13:06:45

Kellene vmi megosztás gomb ;). Facebook, Twitter csatornámon megosztanék egy két cikket innen. Ha kérhetem...
süti beállítások módosítása